Ulkosuomalaistyötä Sveitsissä


Sveitsin ulkosuomalaistyö on osa Suomen evankelis-luterilaisen kirkon ulkosuomalaistyön toimintaa. SKS on rekisteröimätön yhteisö ja toiminnan perustana on vapaaehtoistyö.
SKS muodostuu kahdeksasta seurakuntaneuvostosta eri puolilla Sveitsiä. Lisäksi kirkollista toimintaa tarjotaan myös sellaisilla alueilla, joihin ei ole muodostunut omaa neuvostoa. Ota yhteyttä paikalliseen seurakuntaneuvostoon.
 

Luterilaisten kirkkojen liitto BELK

 

SKS on Sveitsin luterilaisten seurakuntien liiton, eli BELK:in (Bund Evangelisch-Lutherischer Kirchen in der Schweiz und im Fürstentum Liechtenstein) ulkojäsen. BELK:iin kuuluvat SKS:n lisäksi saksankieliset seurakunnat Baselissa, Bernissä, Genevessä, Vaduzissa ja Zürichissä, englanninkielinen seurakunta Genevessä sekä Tanskan kirkko Sveitsissä.

Niissä kaupungeissa, joissa BELK:illä on seurakunta ja pappi, on ensisijainen yhteistyöosapuoli kyseinen ev-lut.seurakunta. Yhteistyötä tehdään lisäksi paikallisten sisarkirkkojen, muiden suomalaisyhteisöjen ja Suomen edustustojen kanssa.  (Yhteistyökumppanit )

Jäsenyys

Koska SKS on rekisteröimätön yhteisö, emme ylläpidä omaa jäsenrekisteriä.Suosittelemme suomalaisille evankelis-luterilaisen kirkon jäsenille myös paikalliseen luterilaiseen seurakuntaan kuulumista. Suomalaiselle kirkolliselle työlle olisi eduksi mahdollisimman monen suomalaisen kuuluminen näihin seurakuntiin.

Vuoden 2020 yleiskokous päätti rekisteröidä SKS:n.

Rekisteröimisestä on saatu 29.9.2020 myönteinen päätös. Kotisivun tekstejä tullaan piakkoin korjaamaan näiltä osin.

Luterilaiset BELK-kirkot Sveitsissä
Luterilaiset BELK-kirkot Sveitsissä