Yhteystiedot

Ajankohtaista

19.9.2017Tiedotuslehtinen 76 lokakuu 2017Lue lisää »23.3.2017Tiedotuslehtinen 75 maaliskuu 2017Lue lisää »15.3.2017Yleiskokous 18.02.2017 PöytäkirjaLue lisää »13.3.2017Ripariryhmä esittäytyyLue lisää »

Satunnainen kuva

retriitissa

Pikakysely

Kuinka usein käyt näillä sivuilla?

Kuvateksti

.

Tervetuloa kansanlaulukirkkoon!

Reformaation 500-vuotis- ja Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi vietämme Luzernissa kansanlaulumessua. Nimensä mukaisesti kansalaulukirkko ammentaa musiikkinsa monille tutusta ja rakkaasta kansanlauluperinteestämme. Jo lapsuudessa lauletut sävelmät ovat jumalanpalvelusta varten osittain uudelleen sanoitettuja suomalaisia kansansävelmiä (kuten „Yksi ruusu on kasvanut laaksossa" tai „Tuonne taakse metsämaan"). Näin kansalaulumessumme voi auttaa meitä muistamaan omaa kansanperinnettämme ja juuriamme, Laulut ovat Anna-Mari Kaskinen sannoittamat ja Kaija Eerolan sovittamat.

Kirkkoisämme Martti Luther oli sitä mieltä, että hengellisen musiikin tulisi pohjautua kansanmusiikkiin, jotta tavanomaiset ihmiset kokisivat sen tutuksi ja helposti lähestyttäväksi.

Kansanlaulumessun toimittaa Sveitsin suomalaispappi Pia Repo-Leine, saarnaajana toimii piispa Tapio Luoma ja kanttorina pianisti Erkki Korhonen. Messussa avustavat lisäksi Zürichin suomalainen kuoro, tämän vuoden rippikoululaiset sekä tanhuryhmä Wenlat.

Tervetuloa!


Merken Merken