Yhteystiedot

Ajankohtaista

5.8.2018Pia on kesälomalla ma 27.8.2018 saakkaLue lisää »7.6.2018Vuoden 2018 yleiskokouksen pöytäkirja luettavissaLue lisää »28.3.2018Piispa Luoman pääsiäistervehdysLue lisää »1.3.2018Tiedotuslehtinen 77 Maaliskuu 2018Lue lisää »

Satunnainen kuva

img_5826

Pikakysely

Kuinka usein käyt näillä sivuilla?

Talous

SKS ei kerää jäsenmaksuja, vaan toiminta rahoitetaan Suomen ev.lut. kirkon ja Sveitsin ev.lut. seurakuntien (BELK) avustusten sekä yksityisten ja yhteisöjen lahjoitusten turvin. Papin palkkauksesta huolehtii Suomen ev.lut. kirkko. Toiminnallisena tavoitteena on lähivuosien aikana päästä SKS:n toimintarahoituksen osalta omavaraisuuteen.

Toivomme  vapaaehtoista kannatusta työllemme! Merkittävimpiä kulueriä ovat jumalanlanpalvelukset, Tiedotuslehtinen, musiikin järjestäminen eri tilaisuuksiin, viikonlopputapahtumat ja pakolliset kokoukset. Voit tehdä lahjoituksesi (kertamaksu tai jatkuva tuki) tilille CH12 8086 0000 0048 0276 5, SKS, 3000 Bern.

Suomalaisen kirkollisen työn perustana on yhteistyö Sveitsin luterilaisten ja reformoitujen (+katoliset ja christ-katoliset) seurakuntien kanssa. Suomalaisilla ei ole omia tiloja, vaan toimimme eri seurakuntien vieraanvaraisuuden varassa pitäen jumalanpalvelukset, toimitukset ja monet muut tapahtumat luterilaisten, reformoitujen (sekä katolisten ja christ-katolisten) seurakuntien kirkoissa ja muissa seurakuntatiloissa.

Suomen kirkko neuvottelee lähitulevaisuudessa Sveitsin kirkkojen (erityisesti Sveitsin reformoitu kirkko) kanssa yhteistyön syventämisestä. Tavoitteena on saada aikaan sopimus, joka vakiinnuttaa suomalaisen kirkollisen työn aseman ja mahdollistaa myös taloudellista tukea suomalaiselle kirkolliselle työlle.

Sveitsissä maksetaan kirkollisvero muun verotuksen yhteydessä, ja sen suuruus vaihtelee kantoneittain (suuruusluokka suunnilleen suomalaista tasoa). Luterilaisten seurakuntien jäsenille seurakunta lähettää kerran vuodessa tilillepanokortin, jolla maksetaan kirkollisveron suuruinen jäsenmaksu. Maksun suuruus kysytään (ensimmäisellä kerralla) omasta verotoimistosta ("paljonko maksaisin kirkollisveroa, jos olisin reformoidun seurakunnan jäsen") tai katsotaan edellisen vuoden verotustiedoista. Koko Sveitsin luterilaisen yhteisön (seurakunnat ja yhteistyö) toiminta on näiden jäsenmaksujen varassa.

Jos et ole tääällä Sveitsissä minkään kirkon jäsen, mutta haluaisit antaa taloudellista tukea suomalaiselle kirkolliselle toiminnalle, onnistuu se vapaaehtoisena lahjoituksena SKS:n työhön (katso tilitiedot yllä).

SKS:n varainhankinta (myyjäiset, kolehdit, lahjoitukset ym)

Seuraavat käytännöt pätevät kaikkiin SKS:n kirkkotoimikuntiin:

Kolehtitulot:

Kauneimmat joululaulut: 50/50 SKS:lle/Suomen Lähetysseuralle

Jumalanpalvelukset: 100% paikkakunnalle (joko suom. srk-neuvostolle tai paikalliselle kirkolle)

Koko Sveitsiä käsittävät jumalanpalvelukset (esim. Mannerheim juhla): 100% SKS:lle

Joulumyyjäiset: 50/50 SKS/paikkakunnalle, paitsi Bernin joulumarkkinat 100% SKS:lle

Vuotuiset joulu- ja pääsiäisajan tilaisuudet järjestetään yhteisvastuullisesti, joista SKS maksaa kanttorin kulut ja papin kulut mikäli SKS:n pappi ei ole käytettävissä. Samoin myös muista tapahtumista, joista on ennalta sovittu SKS:n kanssa. Mahdollisen kirkon vuokran maksaa paikallinen seurakunta.

Seurakuntien omatoimisesti järjestämät tilaisuudet ovat seurakuntien omakustanteisia.  

Jos paikallinen seurakunta tarvitsee rahallista tukea muuhun kuin joulu- ja/tai pääsiäisjumalanpalveluksen järjestämiseen, he voivat anoa avustusta SKS:ltä. Kirkkotoimikunta päättää avustuksista.

SKS:n maksamat kulujen korvaukset per tilaisuus:

Ulkopuoliselle papille: kork. CHF 200.-

Kanttoreille: Kork. CHF 200,- (kaksoistapahtuma korkeintaan CHF 300.-)

Laulajat: Paikkakunnat päättävät ja maksavat itse

Luxusohjelmat: Paikkakunnat päättävät ja maksavat itse