Yhteystiedot

Ajankohtaista

5.8.2018Pia on kesälomalla ma 27.8.2018 saakkaLue lisää »7.6.2018Vuoden 2018 yleiskokouksen pöytäkirja luettavissaLue lisää »28.3.2018Piispa Luoman pääsiäistervehdysLue lisää »1.3.2018Tiedotuslehtinen 77 Maaliskuu 2018Lue lisää »

Satunnainen kuva

Sina Kujansuu lausui Kaarlo Sarkian joulurunon

Pikakysely

Kuinka usein käyt näillä sivuilla?

Tervehdys Teille, Sveitsin suomalaisille!

Olen Pia Repo-Leine, uusi Sveitsin suomalaispappi 1.9.2015 alkaen. Haluaisin esitellä itseni ja työtäni lyhyesti.

Synnyin Kööpenhaminassa ja olen asunut perheeni kanssa Suomen lisäksi Alankomaissa, Norjassa ja Ruotsissa. Olen Suomen ja Itävallan kansalainen. Äidinkielinä puhun suomea ja saksaa. Myös englannin ja ruotsin kieli taittuvat minulta sujuvasti.

Teologian maisteriksi opiskelin ensin Saksassa, Regensburgin ja Münsterin yliopistossa, missä myös tutustuin saksalaiseen aviomieheeni.  Saksan opintovuosien jälkeen muutin takaisin Suomeen, jolloin suoritin Helsingin yliopiston teologisessa tiedekunnassa Suomen ev.lut. kirkon papin pätevyyden. Vuonna 2013 minut vihittiin Kajaanin seurakuntaan vs. kappalaisen virkaan, työaloina oppilaitos- ja seurakuntatyö. Syksystä 2014 lähtien olemme asustelleet mieheni kanssa jälleen Saksassa, Bodensee -järven äärellä, kauniissa Konstanzissa.

Sveitsin siirtolaispapin virka on budjettisyistä määritelty osa-aikaiseksi (30 %). Tämä järjestely mahdollistaa väitöskirjani työstämisen Marburgin yliopistossa.

Suomalaispapin työ Sveitsissä on Suomen ev. lut. kirkon tukemaa. Sen tavoitteena on vahvistaa suomalaista kirkollista työtä Sveitsissä. Työn painopisteen muodostaa suomenkielinen (osin luonnollisesti kaksikielinen) kirkollinen työ Sveitsissä asuvan suomalaisyhteisön parissa.  Tämän lisäksi toiminta eri ekumeenisissa yhteyksissä on tärkeää. Itsestään selvää on myös läheinen yhteistyö Suomen Bernin suurlähetystön kanssa.

Suomen ev.-lut. kirkon yhteistyökumppani (tunnustustaustasta käsin) Sveitsissä on BELK (Bund Evangelisch-Lutherischer Kirchen in der Schweiz und im Fürstentum Liechtenstein). Kaupungeissa, joissa BELKillä on seurakunta ja pappi, on ensisijainen (Suomen ev.lut kirkon ulkosuomalaistyön linjausten mukaisesti) yhteistyöosapuoli kyseinen ev-lut.seurakunta. Luonnollisesti on tärkeää toimia yhdessä reformoidun kirkon kanssa, onhan suuri osa Sveitsin suomalaisista oman paikallisen reformoidun seurakuntansa jäseniä.

Otathan rohkeasti minuun yhteyttä kun kaipaat luottamuksellista keskustelua, toivot pappia kirkollisiin toimituksiin (kuten kasteet, konfirmaatiot tai hautajaiset) tai kun tiedät jonkun muun tarvitsevan suomalaisen papin palveluja tai apua eri elämäntilanteissa. Olen täällä sinua varten olinpaikasta, iästä tai hengellisestä taustastasi riippumatta.

Olet myöskin sydämellisesti tervetullut mukaan SKS:n eri tilaisuuksiin ja toimintaan.

Tapaamisiin elämän erilaisissa arki- ja juhlahetkissä!

Lämpimin terveisin,

Pia-pappi

email: ext-pia.repo-leine@evl.fi

puh. +41-78-7839957